Grundbog i thai

Grundbog i thai (bog)Grundbog i thai er en lærebog for alle med interesse for at lære det thailandske nationalsprog, thai.

Bogen giver som den første lærebog på dansk en grundig introduktion til sproget med henblik på at opnå basale samtalefærdigheder til brug på ferien, i dagligdagen eller i forbindelse med udstationering og arbejde i Thailand.

Bogen indeholder det grundlæggende ordforråd, der optræder i de mest anvendte spørge- og svarformer, tematiseret efter situationer, hvor de typisk er anvendelige. Ordforrådet og dialogerne introduceres systematisk, hvor der gradvist bygges ovenpå det eksisterende ordforråd og sværhedsgraden øges.

Herudover indeholder bogen en grundlæggende introduktion til sproget thai samt en udtaleguide til konsonanterne, vokalerne og tonerne, forklaret på baggrund af den lydskrift, der anvendes til at transkribere ordforrådet og dialogerne.

Udtalen af sprogets toner trænes systematisk, hvor der i de enkelte lektioner er fokus på en bestemt tone med tilhørende lytte- og udtaleøvelser.

De tilhørende lydfiler anvendes til at træne udtalen af ordforråd og dialoger, der optræder i bogen.

Målgruppen er nybegyndere og der kræves intet forhåndskendskab til sproget.

Bogen kan bruges i undervisningen på aftenskoler eller på universitetet, men er også udarbejdet med henblik på at kunne lære sproget på egen hånd.

Overblik

Bogen består af i alt 11 lektioner, og ordforrådet og dialogerne i lektionerne dækker følgende temaer:

- Præsentation

- Familie og relationer

- At spørge om vej

- Besøg på markedet

- Ugedagene, månederne, datoer, årstal og tidsudtryk

- Angivelses af klokkeslæt

- På privatbesøg

- På restaurant

- Rundrejse i Thailand og Thailands geografi.

Indhold

Bogen indeholder:

- Mere end 600 ord, inklusiv de mest anvendte spørge- og svarformer samt det basale ordforråd med vigtige grammatiske funktioner

- Ca. 200 dialog-eksempler og 180 udtryk

- Lydfiler til udtaletræning af ordforråd, dialoger og udtryk, samt lytte- og udtaleøvelserne

- Opgaver med rettenøgle, inklusiv lytte- og udtaleøvelser samt oversættelses-opgaver

- 4 læsetekster (på lydskrift med lydfiler) samt spørgsmål og svar

- Appendiks med hyppigt anvendte ord i oversigtsform, fx HV-spørgeordene, personlige pronominer, navnene på farver og frugter, månederne, Thailands større byer, øer og Skytrain-stationer i Bangkok samt officielle feriedage i Thailand

- Ord- og emneindeks med opslag på lydskrift

Opbygning

Lektionerne har en ensartet opbygning, der består af følgende 5 sektioner:

Sektion 1

indeholder en ordliste med det ordforråd, som anvendes i den pågældende lektion, med beskrivelser af ordenes betydninger;

Sektion 2

præsenterer de for lektionen relevante dialoger;

Sektion 3

indeholder en række anvendte udtryk som det for lektionen relevante ordforråd ofte anvendes i;

Sektion 4

beskriver de ord, der har særlige grammatiske funktioner, og viser med eksempler hvordan de anvendes i praksis. Hver lektion behandler en række grammatiske emner på baggrund af dialogerne introduceret i den pågældende lektion. Det kan fx være hvordan et specifikt ord på thai anvendes til at beskrive en handlings placering i tid (og dermed danne datid, førnutid, datid eller fremtid). På denne måde forklares grammatikken i den rækkefølge, som den optræder i dialogerne og på baggrund af konkrete eksempler;

Sektion 5

består af en række opgaver, herunder lytte- og udtaleopgaver, som systematisk træner udtalen af sprogets toner. Hver lektion indeholder også en oversættelsesopgave (på lydskrift) med en tilhørende rettenøgle bagest i bogen, som har til formål at lære at anvende grammatikken i praksis.

Lydfiler

Benyt de tilhørende lydfiler til at lytte og træne udtalen af ordforrådet, dialogerne og udtrykkene i bogen.

mp3_.mp3_file_file_format_document_audio_music_extension_format_-512

Læs mere her.

Flashcards

Brug app'en Quizlet til at lære ordforrådet til Grundbog i thai på din smartphone eller tablet når du er på farten.

Quizlet logo new

Læs mere her.

Download Preview

Download Lektion 1 samt indholdsfortegnelsen fra Grundbog i thai her.

 

Priser

Grundbog i thai (2. udgave) er udgivet som bog og ebog.

Bogen koster DKK 299,- (ekskl. forsendelse).

Ebogen koster DKK 199,-

Begge formater kan købes samlet med rabat til DKK 399,- (ekskl. forsendelse).

 

Anmeldelser

Herunder kan du læse anmelder af Grundbog i thai (2. udgave):

"Med udgangspunkt i Grundbog i thai er det lykkedes at knække koden til dette spændende sprog. Bogens logiske opbygning gør, at man hurtigt får en forståelse for grammatikken samtidig med, at der opbygges et brugbart ordforråd. De medfølgende lydfiler gør det nemt at få den vigtige udtale med, så det lærte hurtigt kan bruges i praksis. Efter at have gennemgået Grundbog i thai har jeg fået et solidt grundlag for at lære mere på egen hånd."

Kaisa Terkildsen

"At lære thai er en udfordring. Derfor er en pædagogisk basisindlæring, både hvad angår forklaring af grammatikken og via lydfiler, helt essentiel. Grundbog i thai har gjort lige præcis den forskel for mig, at jeg har  fået et fantastisk fundament til min videre læring."

Karin Selbach

Grundbog i thai er omtalt i Juli-udgaven af ScandAsias nyhedsbrev. Her er hvad anmelder, Klavs Johansen, skrev:
ScandAsia - Juli 2015 - Forside

"[I]n Danish, we last year got 'Grundbog i thai' by Christian Stampe Jensen. [...] I have obtained 'Grundbog i thai' and am pleased to pass on that it is a solid and serious textbook for teaching spoken Thai to Danes. The book features plenty of useful vocabulary to browse for both the casual and the serious student. Audio is available for free, once you have purchased the book or as an embedded part of the ebook".